Lena og alle de andre – Del 2

Syg I Haderslev | Lena Lundø
www.lenaogalleosandre.dk | © Lena Lundø

Jeg hedder Lena, og er 36 – jeg plejer at lægge 50 år til for sådan føler jeg mig tit. Jeg er gift med den skønneste 70årige dansk-svenske gårdhund Finn, og vi har haft et langt og lykkeligt liv i ti år. Jeg er mor til to skønne unger på 8 og 9 år, som mener at jeg bliver 10 år yngre hver gang de fylder år. De er mit livs kærlighed og er dem der holder deres mor i live – uden dem og deres kærlighed ville jeg være et fattigt menneske. Jeg er uddannet pædagog, og jeg har alvorlig angst og PTSD, og jeg har siddet fast i systemet i 7,5 år. Da mine børn var små, røg jeg ind i en hård skilsmisse, som alene mor med to børn under to år, så var scenen sat til mit livs hårdeste kamp; at bære mine små igennem det uden store skrammer… Men ak, det blev vores velfærdssamfund der blev mit livs kamp, en kamp, hvor jeg følte mig fuldstændig alene.

Da jeg første gang skrev om Lena ( Du kan læse første del her ), brugte jeg flere dage på, at skrive artiklen. Det var simpelthen for hårdt at se videoen, finde ud af hvem Lena er, hvad hun er gået igennem. Rigtig meget som Lena har måtte kæmpe med, fylder også denne artiklens forfatters liv. PTSD, Angst, Depressioner osv.

Da jeg så endelig fandt den færdige film om Lena, tog det flere måneder om at skrive det her. I slutningen af artiklen finder du den fulde film, som ABSOLUT ER SEVÆRDIG!!! men jeg råder til, at du skal ha stærke nerver. Der er så meget i den film der trigger og udløser gåsehud, sorg, vrede og alle andre følelser man kan føle. Så pas på med at se filmen men den er det værd!

Syg I Haderslev | Lena Lundø
www.lenaogalleosandre.dk | © Lena Lundø

Lena har også lavet en blog ( www.lenaogalleosandre.dk ), som omhandler hendes lange kamp mod kommunen, hendes sygdomme, de ting der giver hende fred osv. Hun lider af voldsom angst, PTSD (posttraumatisk stresslidelse), spiseforstyrrelse, stress og depression.

Formålet med bloggen er at skabe bedre forståelse for hvordan det er at leve med en psykisk sygdom, hvordan lærer man at leve med det?

Jeg drømmer om at der kommer mere fokus på hvordan vores system på nuværende tidspunkt fungerer, at I får mulighed for at følge hvordan min tilgang og overlevelse har været.

Søren Refting: “Jeg håber aldrig, jeg eller dem jeg holder af, bliver psykisk syg og kommer ind i “systemet” fordi jeg har set alt for mange dårlige eksempler

Det er for mit vedkommende det stærkeste citat jeg hørte i filmen. Det er en tidligere sagsbehandler Søren Refting fra Lena, der udtaler sig sådan i filmen. Respekt og hatten af.

Jeg ønsker Lena alt det bedste i verden og takker for den stærke indsats hun har lavet og laver både med filmen men også med hendes blog.

 

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=p-CJD2fw-d4[/embedyt]

 

 

Previous reading
Er du førtidspensionist så kig lige her.
Next reading
Ud af mørket. Vis ansigt!