Lena er alenemor til 2 piger. Lena er på kontanthjælp. Og Lena er syg. Hun lider af voldsom angst, PTSD (posttraumatisk stresslidelse), spiseforstyrrelse, stress og depression. Som mange andre i Danmark, er Lena parkeret på kontanthjælp og får ikke den hjælp hun burde få. Tværtimod ønsker politikerne at øge presset mod langtidssyge og kontanthjælpsmodtagere endnu mere, for at få dem i arbejde uanset konsekvenserne.

Lena bliver nægtet en førtidspension og systemet som det er skruet sammen nu, truer hende med et kontanthjælpsloft, der betyder hun mister endnu flere penge, hendes børn, der i forvejen skal leve med en syg mor, får det endnu hårdere i samfundet. Det sociale arv der videregives til børnene, betyder, at systemet er med til at "dyrke" nye syge mennesker der skal leve i fattigdom, sygdom og udenfor samfundets normer. Er det det vi har valgt vores politikere til? Har vi valgt politikere der fremfor at støtte befolkningen, støtter deres egen pension og "de riges" levebrød?

Syg I Haderslev | Depression
Posttraumatisk stresslidelse (PTSD) er en relativt langvarig og ikke sjælden kronisk tilstand. Den kan opstå efter alvorlige eller langvarige psykiske traumer.

Der skal være plads til os alle. Både dem der har succes i livet, med en dejlig familie, hus(e), bil(er), millionindkomst, dem der lever et normalt liv. Men der skal også være plads til dem med et lån i banken, et arbejde man er ok tilfreds med, og har et generelt helt normalt liv som langt de fleste danskere trives med. Og så dem der ingenting har. Det er de mennesker som hver dag kæmper med at få hverdagen til at hænge sammen, det er dem der er syge og ikke kan klare sig selv. Er det virkelig de mennesker vi som samfund vil straffe bare for at de rigeste 10% af samfundet kan få endnu flere penge.

Det eneste ønske Lena har, er at overleve. Hun kræver ikke urimelige krav. Hun vil behandles ordentligt, leve et nogenlunde normalt liv og få lov til at passe hendes børn bedst muligt. Men med de sygdomme hun lider af, er hun ikke i stand til dette og det bliver ikke bedre af, at kommunen presser hende yderligere med arbejdsprøvninger og tvang. Tværtimod forværrer det hendes sygdom voldsomt. Og Lena er ikke alene. Efter 22 uger er alle der har været sygemeldt automatisk faldet ud af sygedagpengesystemet og havner på kontanthjælp.

Der bliver forventet at der er en arbejdsevne. Uanset prisen for vedkommende.

"Filmen er lavet med hjertet og i håb om at den vil hjælpe syge i DK, med at komme ud med budskabet om vores nuværende velfærdssystem.
" Lena og alle de andre" udkommer snart på Youtube og FB, så hold øje med titlen, og hjælp mig med at hjælpe Lena og alle de andre syge i DK. Tine Nielsen"

 

Opdatering: Lena og alle os andre - del 2 kan du læse om her

 

Previous reading
Ny Beretning om Beskæftigelsesministeriets implementering af reformer er afgivet
Next reading
Du kan måske få genoptaget din sygedagpengesag