Som borger der er sygemeldt, kontanthjælpsmodtager eller på anden vis er afhængig af offentlig forsørgelse, er det alt andet end nemt, at holde styr med økonomien. Jeg – Holger Kropp – har selv været så langt nede, at miste alt overblik over min finansielle situation og stod til at havne i RKI og miste bolig.
Heldigvis fik jeg rettet op på tingene, takket være en utrolig god ekschef, der satte sig hen og snakkede med banken og alle de andre der skulle ha penge, plus en efterbetaling fra kommunen, der reddede mig.
Men desværre er det jo ikke alle der er så heldigt, som jeg har været, så derfor handler denne artikel om hjælp til økonomi.
Borgercafeen er et socialt værested under Haderslev Kommune. Stedet er for misbrugere, psykisk syge, ensomme, socialt udsatte og andre der føler de ikke passer ind andre steder. Her tilbydes også gratis rådgivning af økonomien. Og selvfølgelig er der tavshedspligt.
Åbningstider:
mandag – fredag kl.: 09.00 – 18.00,
lørdag – søndag: 12.00 – 16.00.
Jobcenter tilbyder nu økonomisk rådgivning til borgere på integrationsydelse
Borgere på integrationsydelse får nu mulighed for at få økonomisk rådgivning og vejledning om deres økonomi på Jobcenter Haderslev.
Ordningen er et forsøg og skal være med til at sikre, at man som ny i Danmark forstår helt præcist, hvor de økonomiske udfordringer ligger, hvad der skal være i orden – og hvordan man som ny dansker bliver så selvkørende som muligt.
Få mere af det væsentlige
For nye borgere i Danmark er sproget en stor udfordring – en udfordring, der også påvirker de medarbejdere, der skal give god service til nye borgere.
“Vi kan alle have svært ved at læse og forstå skrivelser om økonomi. Når så sproget også er nyt – og alt i øvrigt er nyt, så bliver det svært at forstå sammenhængen i det, man kan få hjælp til som ny borger i Danmark i de første 3 år“, siger Karl Erik Olesen, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget
Den åbne økonomiske vejledning kan for eksempel bruges til at få forklaret økonomien i forhold til udbetalinger af forsørgelsesydelser, boligstøtte, børneydelse samt, hvilke muligheder der er for at søge fx enkeltydelser. Vejledningen kan derimod ikke bruges til at diskutere taksters størrelse med mere.
“Ordningen kører som et forsøg og så evaluerer vi efter tre måneder for at se, om det har været en succes og om det er nødvendigt at rette noget til“, siger Karl Erik Olesen, formand for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget.
Rådgivningen er åben hver torsdag fra kl. 14-17.
Dele af den her artikel stammer fra: http://denoffentlige.dk/jobcenter-tilbyder-nu-oekonomisk-raadgivning-til-borgere-paa-integrationsydelse#comment-4965